Çim Uygulamaları
Evinizin bahçesi, özel sahalar, oyun alanları, park ve bahçelerin olmazsa olmazlar arasında yer alan tçim uygulamasın da ister hazır rulo çim ister tohumdan üretim şeklinde uygulama hizmeti veriyoruz. Metrekare bazında hizmet veren şirketimiz Asrın peyzaj isteğinize göre size özel teklifler sunuyor. Uygun fiyat, profesyonel ekip hizmeti vermekteyiz.
Rulo Çim
ASRIN PEYZAJ
Rulo çimin her bir rulosu 1 m2 alana eşittir. Kaç tane rulonun gideceğinin hesaplanabilmesi için alanın genişliğini uzunluk ile çarpmanız gerekir. Bu size metre kare verecek ve metre kare almak için 9’a bölün.
Unutmayın ki bu bozulabilir bir üründür ve sınırlı raf ömrüne sahip, istediğiniz bölge ya da il içerisinde teslimat yapabiliriz.
Neden Rulo Çimi Seçmelisiniz?
-
Hızlı ve kolay anlık çim
-
Ertesi gün teslimat ve uygulama
-
Taze günlük kesilir.
-
5 yıl boyunca kalıcıdır.
-
Alanda yeşil görünüm elde edersiniz.
-
Sadece bir telefon uzağınız pratik çim.
Rulo Çimlerimizde Şunları Kullanırız:
%20 Pyrennial çimi (Verdi)% 30 Pyrennial çimi (Konçertosu)
%30 Pyrennial çimi (Dansçı) çimi hızlı bir şekilde hasar kurtarır çok güçlü zor aşınan ot vardır.
%10 Çiğneme Çayı (Calliope)
%10 İnce Sürünen Kırmızı Fescue (Corail)
Rulo Çim için Zemin nasıl hazırlanır:
Mevcut çim kaldırılmalıdır. Bu bir sıyırıcı olarak kazma, çapa ve çapalama makinası kullanılarak yapılabilir. Zemin daha sonra yeterli seviyede bir yüzey seviyesinde tırmıklanır ve herhangi bir taş veya kalıntıdan arındırılır.
Yeni çimlerinizi nasıl döşeyebilirsiniz :
Yeni çimlerinizi döşemeye başlamak için bahçedeki en düz çizgiyle başlayın ve birleşim yerlerinin hava almayacak şekilde gibi eğim olmayacak şekilde düz kalmasını sağlayın. Ruloların her iki ucunu birlikte alın. Bir rulo yuvarlanmasından sonra, rulonun gerildiğinden emin olun. Bu daha sonra, çimin büzüleceğini ve çimde boşluk bırakacağı için çimi bozabilir.
Yeni çimde ayak izleri ile delinmesini önlemek için çimin üzerinde yürümek için tahtalar bloklar kullanılmalıdır.
Yeni çimlerinizi bitirirken boşluklara sığacak küçük çim parçaları kullanmamaya çalışın. Tam rulo kullanın ve örttüğünden emin olun.
Yeni çimlerinize nasıl dikkat edersiniz :
Yeni döşenen çim, kurulumdan sonraki yarım saat içinde sulanmalıdır. Çim, çim alanından toprağa sızıncaya kadar çim ıslatılmalıdır.
Bu, kökler toprağa iyi bir şekilde kavuşana kadar ilk iki hafta boyunca gerçekleşmelidir.
En iyi sonucu almak için, suyun güneşte buharlaşmasını önlemek için sulama sabah veya akşam saatlerinde yapılmalıdır.
Kış mevsiminde çim bitkisi suya, beslenmeye veya güneş ışığına ihtiyaç duymaz.
Çim Tohumu Ekimi
ASRIN PEYZAJ
Çim tohumları mevsim olarak genelde Nisan, Mayıs yada Eylül, Ekim aylarında ekilmelidir. Bu aylarda yapacağınız ekim işlemi diğer aylara nazaran son derece faydalı olacaktır. Yaz dönemlerinde çim ekim işlemini yapmaya kalkışmayın. Bu zamanlarda yoğun sıcaklar olduğundan tohumun yeşermesi için ihtiyaç duyacağı nem ihtiyacı yeterli olmayacaktır. Ayrıca yaz döneminde karıncalarında fazla olması ve tohumları yemelerinden dolayı ekim işleminiz büyük oranda başarısız olacaktır.
Sıra Çim Ekimi İşleminde!
Çim tohumlarını hazırlamış olduğumuz toprağımızın üzerine belli bir oranda serpiştiriyoruz.
Nedir Bu Oran?
Uzmanlar, çim tohumlarının 1 metrekareye 60 gram düşecek şekilde ekilmesinin uygun olduğunu söylüyor. Çim alanının tutarlı olması için tohumların heryere eşit şekilde serpiştirilmesi gerekir. Tohumun çok atılması bazı çim gruplarının boğulmasına neden olacağı gibi seyrek tohum yapılması da sonradan ara bir ekim çalışması yapmanıza neden olacaktır.
Silindir İşlemi Atlanmamalı!
Evet, çim tohumlarımızı eşit aralıklarla toprağımıza serptik. Toprak ile hayvan gübresi yada torf karışımını, tohumların üzerine 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde serpiyoruz. Silindir ile toprağımızı düzleştirip, sıkılaştırıyoruz. Silindir işlemi, tohumumuzun alt toprak ve karışımımız arasında iyice yerleşmesini sağlayarak, çimlerimizin daha rahat çıkmasına imkan verecektir.
Yağmurlama Sistemi Sulamı İçin En Doğru Adımdır
Silindir işlemini bitirdikten sonra sulama işlemini yapmamız çok önemlidir. Yağmurlama sistemi şeklinde sulama yapmalıyız. Çimler bu sulama şeklini çok sever. İlk verilecek su özellikle tohumun canlılığını koruması ve kurumaması adına yararlı olacaktır. Yeni tohum ekimlerinde toprağımızın üst tabakası 2-3 hafta boyunca mutlaka nemli şekilde kalmalıdır. Sulama işlemleri için ya sabahları erken saatleri yada akşamları geç saatleri tercih etmeliyiz.
üneş ışığına ihtiyaç duymaz.
Çim Bakımı
ASRIN PEYZAJ
Biçme İşlemi
Hedeflediğimiz alan da çimlerimiz çıktıktan sonra toprağın fiziksel yapısında bir değişiklik olmaya başlar. Çim çıkarken toprağı kabartır. Çimlerimiz de uzamaya başladı ve biçmemiz gerekiyor. Biçme işlemini yapmadan önce bu kabaran toprağımızı bir silindir yardımıyla düzleştirmemiz gerekir. Düzleştirme işlemi sırasında kabaran toprak yerine oturur ve çimin kökleri ile toprağın teması sıkılaşır. Bu sayede biçme işlemi sırasında çim kökleri topraktan ayrılmaz. Silindir işleminden sonraki 2 gün boyunca çimimizi normal düzeyde suluyoruz. Ardından ilk biçme işlemine geçebiliriz. Çimlerimizin boyu 7-8 cm yüksekliğe geldiğinde 5-6 cm'e inecek şekilde biçmeliyiz.
Biçme İşlemi Esnasında Bıçağa Önem Verin
Biçme işleminde bıçağın ekstra bir önemi vardır. Tek dikkat edilecek unsur bıçağın keskin olmasıdır. Artık son teknolojik çim biçme makinaları hem yüksek devirle çalışmaktadır hemde keskin bıçağa sahiptir. Gidipte çim biçme makası yada tırpan ile bu işlemi yapmaya kalkışmayın. Alın güzel bir çim biçme makinası, hem toprağınız rahat etsin hem de keyifli ve rahat bir biçme işlemi gerçekleştirin.
Size önerebileceğimiz çim biçme makinalarımızı görmek için tıklayınız.
Gübreleme
Çim alanları sık sulandığı için içerisinde barındırdığı organik maddeleri çabuk yok eder. Çimimizin sağlıklı bir şekilde ömrünü devam ettirebilmesi için yılda birkaç kez besin (çim gübresi) takviyesi yapmamız gerekir. İçeriğinde bahçemiz için ihtiyaç olan fosfor maddesini barındıran ve yavaş çözülebilen gübreleri tercih etmelisiniz. Hızlı etkide bulunan (kısa sürede çimlerinizi yeşerten) ve çabuk çözülebilen gübrelerden uzak durun. Bunlar kısa sürede sulama ve yağmurlarla yok olacaklardır. Gübreleme işlemini ilkbaharda, yaz başında ve sonbaharda olmak üzere üç kere de yapmanız yeterlidir.
Suni Gübre Seçiminize Dikkat Edin
Aşırı suni gübre vermeniz çim köklerinizin yanmasına ve toprağınızın tuzlanmasına neden olur. Önerilen dozlarda kullandığınız takdirde çimleriniz için yüksek verimi alacağınızdan eminiz.
Sulama
Çimler suyu severler. Yazın hergün, diğer mevsimlerde ise gerektikçe sulanmalıdır. Eğer sulama sisteminiz yok ise ve bu işlemi hortumla yapacaksanız, hortumunuzun başına bir püskürtücü takarak bu işlemi yapınız. Özellikle yeni çimler yağmurlanarak sulanmalıdır.
Peki Çimlerimizin Suya İhtiyacı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?
Çimlerimiz yeşil renkten donuk bir renge gelmeye başlaması ile anlarız. Artık susadım ve beni sula demektir bu tepki. Çimlerinizi aşırı sulamaktan kaçının. Fazla sulama toprağınızdaki besin maddelerinin çabucak gitmesine ve çimlerinizin köklerinin zayıflamasına neden olur. Sulama işlemini sabah akşam yapmanızda fayda var.